Mød de studerende

Karina Olsen fra Hillerød

 
December 2016
 
Et halvt år henne i heilpraktikeruddannelsen startede Karina klinik én eftermiddag om ugen. I dag er hun halvvejs gennem studiet og holder åbent i klinikken en hel dag hver uge – og nye patienter skal vente 4 uger på at få tid.
 
Karina Olsen fra HillerødDet var med sommerfugle i maven, da Karina Olsen fra Hillerød en lørdag morgen i august 2015 første gang satte GPS’en mod Silkeborg. Hun havde store forventninger til heilpraktikerstudiet, men havde aldrig været på Heilpraktikerskolen før.
 
Ville hun fortryde sin investering? Var det den rigtige beslutning?
 
Tyve år forinden havde Karina konsulteret en heilpraktiker. På det tidspunkt kunne hun ikke tåle noget som helst, som hun udtrykker det. Men hun fik hjælp og ryddet op. Og det vækkede interessen for selv en dag at blive heilpraktiker.
 
I dag har hun fået børn, som nu er blevet lidt større. Økonomien er også blevet lidt bedre. Så da hun rundede de 40 år, besluttede hun, at nu skulle det være.
 
Nu skulle der ske noget. Og så meldte hun sig til heilpraktikeruddannelsen.

En spændende og brugbar uddannelse

Da hun søndag aften i august kørte hjem fra Silkeborg, var hun helt høj. Og det er hun stadig hver gang, hun har været sammen med alle studiekammeraterne på uddannelsen.
 
”Det er bare så spændende og så brugbart,” forklarer hun.
 
Karina er uddannet pædagog og talepædagog. Til dagligt arbejder hun som specialpædagog for børn med særlige behov.
 
Men det har hun ikke tænkt sig at fortsætte med. Det er hendes klare drøm og plan at begynde at leve af at være heilpraktiker. ”Og det kommer jeg også til,” fortæller hun med overbevisning i blikket. ”Det skal jeg!”
 
Og hun er allerede godt i gang. Da hun efter ½ år havde afsluttet første modul på heilpraktikeruddanelsen, åbnede hun klinik. Én eftermiddag om ugen begyndte hun at gå tidligt hjem fra arbejde for at modtage patienter i klinikken. 

Kolleger henviser nye patienter

Heilpraktikerstuderende Karina Olsen fra HillerødHendes arbejdsgiver er helt med på den. Mange af hendes klienter er faktisk blevet henvist af kolleger fra arbejdet.
 
”Selv om de i starten syntes, at det var lidt mærkeligt, synes, de også, det er spændende. De har stor respekt for det jeg laver.”
 
Inden længe begyndte Karina at have en måneds ventetid i klinikken. ”Jeg har jo helt fra starten af min uddannelse slynget om mig med gode råd, som folk har taget til sig. Så der kom egentlig ret hurtigt kunder i klinikken.”
 
Herefter besluttede hun at gå lidt mere ned i tid på sit arbejde. Også selv om hun i første omgang egentlig ikke helt havde råd til det. Så efter første år på heilpraktikeruddannelsen var Karina i klinikken en hel dag om ugen. Og nu et halvt år senere har hun igen kalenderen booket med patienter fire uger frem i tiden. 

Hvad er det værste, der kan ske?

”I dag tjener jeg faktisk lidt mere, end det jeg har mistet ved at gå ned i tid, forklarer Karina. ”Det er helt fantastisk. Nu skal jeg bare finde ud af, hvornår jeg skal udvide klinikken til to dage,” griner hun.
 
Egentlig var hun meget nervøs for, om der ville komme kunder i klinikken. Men så spurgte hun sig selv: Hvad er det værste, der kan ske?
 
”Hvis ikke, der kom nogen, var det jo bare for tidligt. Så måtte jeg jo bare prøve igen senere.”
 
Men hvordan kunne hun overhovedet finde på at starte klinik, inden hun var færdiguddannet? Ville det ikke være bedre at vente, til hun havde afsluttet uddannelsen?
 
”Der vil jo altid være noget, jeg kan hjælpe med,” siger Karina. Efter ½ år følte jeg mig klædt på til at begynde at behandle med homøopati. I løbet af det næste halve år begyndte jeg at supplere med kostråd.”
 
Karina bruger også Heilpraktikerskolens ledere og lærere som supervisorer. Så hun føler sig meget tryg.
 
”Jeg har valgt at se på alt det, jeg kan – i stedet for det jeg ikke kan. Det er det jeg vil, og det er det, jeg skal. Det kan jeg mærke.” 

Det bedste hun har gjort

Karina synes også, det er fedt at kunne bruge sine nye kompetencer på familien og børnene – som går rundt og fortæller deres kammerater om alle de seje ting, deres mor kan.
 
”At starte klinik allerede nu har været det bedste, jeg har gjort. Nu begynder de ting, jeg lærte i starten af uddannelsen, at sidde på rygraden, og jeg kan gradvist tage flere og flere kompetencer ind.”
 
”Selvfølgelig vil jeg gerne have, at alle mine patienter får gode resultater. Men vi kan jo ikke helbrede alle. Og det er jo heller ikke alle, der følger de råd, jeg giver.”
 
”Nogle forældre skal også forstå, at det tager lidt længere tid at løse problemer hos voksne end hos deres børn,” fortæller Karina.
 
”Det er super interessant, at løsningen og vejen kan være forskellig, selv om fx mor og datter fejler det samme. At det ikke er den samme kur til det samme problem. Jeg kan godt lide at dykke ned i, hvad det lige er med den enkelte patient. Det giver en god og spændende afveksling i jobbet.

Kunsten at finde sin egen vej

Karina har ikke fortrudt sin beslutning om at uddanne sig på ny ét øjeblik. Hun synes, at det særlige ved at læse til heilpraktiker er, at man får så mange forskelige ting i værktøjskassen:
 
”Det giver mig en frihed til selv at beslutte, hvad jeg vil fordybe mig i, og hvem jeg vil arbejde med. Det er fedt at få øjnene op for, hvor mange ting, vi faktisk kan gøre noget ved. Når bare vi finder ud af, hvor problemerne stammer fra.”
 
Selvfølgelig kan det også være frustrerende at opdage, hvor meget hun stadig ikke ved. Men det stopper jo aldrig, som hun siger. Der er hele tiden noget nyt, som det også kunne være spændende at lære noget om.
 
”Folk fortæller mig, at de tydeligt kan mærke, hvor meget jeg brænder for min klinik og min uddannelse,” siger Karina begejstret. ”Det er helt sikkert den bedste investering, jeg har gjort i mit liv.”
 
Find Karina Olsens klinik på: www.hillerødheilpraktik.dk
 GRATIS GUIDE:
De 7 punkter du skal have styr på hos din kommende uddannelse for at træffe det rette valg
 
.

Fornavn:

E-mail-adresse:

Tilmeld dig samtidig Heilpraktikerskolens nyhedsbrev, og hold dig opdateret om skolen, uddannelsen til heilpraktiker, informationsforedrag og meget andet.
 
Du modtager dermed også din gratis guide om de 7 punkter, du skal have styr på hos din kommende uddannelse for at træffe det rette valg.  
 
 
 
 
Heilpraktikerskolen | Skovvejen 29, 8850 Bjerringbro  | Tlf.: +45 60 88 50 70 | skole@heilpraktiker.dk