Spørgsmål om heilpraktikeruddannelsen

Hvor kan jeg tage uddannelsen til heilpraktiker i Danmark?


Hvad lærer jeg på heilpraktikeruddannelsen, som jeg ikke lærer på andre uddannelser?


Hvordan kan jeg blive dygtig nok, når jeg skal lære så mange teknikker?


Hvem tager uddanelsen til heilpraktiker?


Hvordan foregår undervisningen?


Hvem underviser på Heilpraktikerskolen?


Hvor meget tid skal jeg bruge på forberedelse?


Hvad sker der, hvis jeg er forhindret i at deltage i nogle enkelte seminarer?


Skal jeg kunne tysk for at uddanne mig til heilpraktiker i Danmark?


Hvem er censorerne ved den afsluttende eksamen?


Kan jeg få merit, hvis jeg har nogle af fagene i forvejen?


Hvad er adgangskravene for at blive studerende på skolen?


Hvad er aldersfordelingen for studerende på heilpraktikeruddannelsen?


Hvad er min økonomiske forpligtelse, hvis jeg melder mig til uddannelsen?


Kan jeg tage dele af forløbet uden at tage hele heilpraktikeruddannelsen?

 


Hvor kan jeg tage uddannelsen til heilpraktiker i Danmark?

Heilpraktikerskolen er den eneste skole, der tilbyder den traditionelle heilpraktikeruddannelse i Danmark. 
 
De første 3 af 4 semestre foregår online. Det betyder, at du kan tage uddannelsens første 1,5 år år, stort set når det passer dig - og i det tempo, det passer dig. Vi har opstart af 1. semester omkring januar og august.
 
Fremmødeundervisningen på uddannelsens fjerde og sidste semester foregår i Silkeborg - tæt ved både by og natur - med mange gode muligheder for overnatning, hvis du kommer langvejs fra.
 
Vi har opstart af 2-årige holdforløb hvert andet år. Næste og sidste gang august 2024.

Læs mere om uddannelsen her ...

Til top ...



Hvad lærer jeg på heilpraktikeruddannelsen, som jeg ikke lærer på andre uddannelser?

En heilpraktiker behandler det hele menneske og ikke diagnoser i klassisk forstand. Heilpraktikeren leder efter årsagen til, at sygdom er opstået, og at kroppens egne selvhelbredende mekanismer ikke længere kan holde patienten sund og rask. Som heilpraktiker behersker du derfor først og fremmest en overordnet forståelse af sundhed og sygdom. Og et godt blik for, hvad der kan været gået galt hos det enkelte menneske.

På uddannelsen lærer du en række forskellige diagnose- og analysemetoder, som sætter dig i stand til at komme nærmere på svaret på, hvorfor dine patienter er blevet syge. Blandt andet klinisk undersøgelse, anamnese, irisanalyse, visuel analyse, psykosomatik, øreakupunktur m.m. Og du lærer at undersøge for fx oversyring i bindevævet, tandfoci, fordøjelsesforstyrrelser, belastede organer, belastet lymfesystem, ubalancer i hormonsystemet, samt forskellige andre forhold, som kan resultere i træthed, smerter og en lang række af kroniske lidelser og livsstilssygdomme.

Alle disse elementer og brikker stykker heilpraktikeren sammen til et samlet billede for at forstå og behandle sygdommens årsag, baseret på det enkelte menneskes styrker og svagheder. Du lærer, at symptomer, der ligner hinanden hos forskellige mennesker, kan have forskellige årsager. Ligesom den samme svaghed eller belastende livsstil hos forskellige mennesker kan føre til forskellige symptomer hos det enkelte menneske.

Med de forskellige teknikker, heilpraktikeren anvender, får du redskaber til at hjælpe de fleste mennesker videre. Uanset hvem de er, og hvilke problemer de kommer med. Og med de mange forskellige metoder kan du lave en helhedsbehandling, hvor du kommer hele vejen rundt om patienten med fx kostændringer, homøopati, urteterapi og øreakupunktur. Du bliver også klædt på til – når det er nødvendigt – at sende folk videre til kolleger, der har specialiseret sig i andre områder. Det vil dine klienter opfatte som meget seriøst og professionelt.

En heilpraktiker arbejder derfor med bredde og overblik. Du bliver ikke ekspert i alt, hvad du lærer. Men du lærer de grundlæggende og vigtigste principper og metoder samt en praktisk tilgangsvinkel, så de forskellige teknikker understøtter hinanden i din dagligdag i klinikken. Og hos langt de fleste patienter fører en række mindre justeringer ofte til store ændringer – så længe du kender årsagen, og ved, hvor du skal sætte ind.

Læs mere om uddannelsen her ...

 

Til top ...



Hvordan kan jeg blive dygtig nok, når jeg skal lære så mange teknikker?

En heilpraktiker er ikke specialist, men generalist. Vores styrke ligger i bredden og overblikket. På uddannelsen lærer du at se sammenhænge mellem forskellige symptomer og indikationer for at danne dig et samlet billede af patientens tilstand. Som heilpraktiker går du som regel først i gang med at behandle, når du har én eller flere idéer om, hvorfor folk er blevet syge.

Du bliver derfor ikke ekspert i alt, hvad du lærer. Men du får en konkret uddannelse, som er målrettet mod arbejdet i klinikken. Og du lærer de grundlæggende og vigtigste principper samt en praktisk tilgangsvinkel, så de forskellige teknikker understøtter hinanden i dit virke. Og når først, du har fundet årsagen, er det ofte forholdsvis enkelt at finde den rigtige behandlingsstrategi. Med de mange forskellige metoder kan du lave en helhedsbehandling, hvor du kommer hele vejen rundt om patienten med fx kostændringer, urteterapi, homøopati og øreakupunktur. Og hos langt de fleste patienter fører en række mindre justeringer ofte til store ændringer – så længe du har en idé om årsagen og ved, hvor du skal sætte ind.

Derfor oplever vi også, at en del uddannede behandlere, som fx zoneterapeuter, akupunktører, fysioterapeuter, kostvejledere, kinesiologer, kraniosakralterapeuter, massører osv. vælger at supplere deres uddannelse med heilpraktikeruddannelsen. For at få mere bredde på deres viden og flere redskaber til bl.a. kroniske patienter. På den måde kan heilpraktikeruddannelsen fungere både som grund- og overbyggende uddannelse i forståelse af sygdom og behandling med fokus på årsagen – alt efter, hvilke forudsætninger, du kommer med.

(Og er du allerede uddannet behandler, får du selvfølgelig merit for de fag, du allerede har fået undervisning i. Se mere her.)

De mange teknikker, du skal lære på studiet, betyder selvfølgelig, at du skal være indstillet på også selv at yde en indsats for at få mest muligt ud af din investering. Når du møder en heilpraktiker, kan du være sikker på, at vedkommende ikke er kommet sovende til titlen.

Læs mere om uddannelsen her ...

Til top ...



Hvem tager uddannelsen til heilpraktiker?

Heilpraktikeruddannelsen er for dig, der vil arbejde med forebyggelse og helbredelse i samspillet mellem krop, sind og ånd. Det er det seriøse studie for dig, der ikke vil gå på kompromis med den faglige kvalitet, og som er indstillet på også selv at yde en indsats. På uddannelsen finder du alle slags mennesker med vidt forskellige baggrunde.
 
Uddannelsen er målrettet mod tre overordnede grupper:

1. Dig, der har en personlig interesse i naturlig sundhed og naturmedicinsk forebyggelse og behandling. Du vil gerne blive bedre til at hjælpe dig selv og dine nærmeste med naturlige metoder. Heilpraktikeruddanelsens første og andet semester (uddannelsens første år) er for dig, der tager uddannelsen af personlige årsager.

2. Dig, der har som mål at blive behandler på deltid eller fuld tid, og som ikke har nogen sundhedsfaglig baggrund i forvejen. Er du i denne gruppe, tager du ofte uddannelsen som led i et karriereskifte. Fordi, du har besluttet, at tiden er inde til at ville noget helt andet i dit liv.

3. Dig, der allerede er uddannet behandler eller har en anden sundhedsfaglig baggrund, men som savner en mere bred indgangsvinkel i behandlingen af bl.a. kroniske patienter. Du er fx zoneterapeut, akupunktør, fysioterapeut, massør, kostvejleder, sygeplejerske, kiropraktor, kinesiolog, kraniosakralterapeut eller andet.

Til top ...

 

Hvordan fo

Heilpraktikerskolen | Skovvejen 29, 8850 Bjerringbro  | Tlf.: +45 60 88 50 70 | heilpraktikerskolen@heilpraktikerskolen.dk