Nye indlæg

Har du styr på fordøjelsen?

Skrevet af Jesper Hollensberg
11-01-2012
Hvor mange af dine klienter i klinikken har problemer med fordøjelsen? Mange, ikke? Som i ”næsten alle sammen”, måske?

Jeg har i hvert fald ikke selv haft en eneste klient, der kom med andre lidelser, som ikke også havde et fordøjelses-problem. Og mere end halvdelen af mine klienter, har også haft ”problemer med maven” på listen over de symptomer, de er kommet for at få hjælp til.

Til gengæld er det knap så mange, der er klar over, at en stor del af deres andre lidelser skyldes problemerne i fordøjelsen. Og en hel del mennesker aner overhovedet ikke, at der er noget galt i den ende af systemet.

Lyder det velkendt? Så har du måske også nogle klare behandlingsstrategier, du kan tilbyde disse klienter? Eller er din viden lidt rusten …?

De senere år er der blevet forsket rigtig meget i fordøjelsen og relaterede lidelser. Og vi kan hjælpe rigtig mange mennesker med forskellige problemer, hvis vi sætter ind på fordøjelsen.

Vidste du fx:

  • At mere end 60% af immunforsvaret sidder i tarmsystemet ?
  • At du med dysbiose i tarmen ikke kan omdanne betacaroten til A-vitamin ?
  • At fordøjelsessystemet kontakter hjernen 9 gange for hver gang, hjernen kontakter fordøjelsessystemet ?
  • At en lang række lidelser og sygdomme som bl.a. muskel- og ledproblemer, hudproblemer, adfærdsforstyrrelser, ubalancer i immunsystemet, osteoporose og mange former for cancer kan skyldes en dårlig tarmflora ?
  • At forsøg med mus har vist, at én times akut stress øger tarmens permeabilitet (gennemtrængelighed), giver lokal inflammation og immunologisk antigen reaktion?

I de fleste tilfælde vil det gavne at spise en fiberholdig kost med en begrænset mængde protein og gode kilder til mælkesyrebakterier, som fx surkål og mælkesyregærede grøntsager. Og gode tilskud af de rigtige typer af probiotika er næsten altid en del af en kur mod dysbiose.

Men ofte skal der en noget mere specifik terapi til, hvor man både fjerner belastende faktorer og reparerer eventuelle skader i fordøjelsessystemet.

Og en god gang julemad og nytårsmiddag er sikkert den ekstra belastning, der får bægeret til at flyde over for mange. Så mon ikke der skulle være et par klienter mere i din klinik, som her ved årsskiftet har besluttet sig for at gøre noget ved problemerne?

Husk, at problemet ikke er det, vi spiser mellem jul og nytår. Men det vi spiser mellem nytår og jul.

Helt nyt kursus: Fordøjelse en fornøjelse

Vil du lære at finde, forebygge og behandle fordøjelsesrelaterede lidelser og symptomer? Vil du have konkrete redskaber til kostvejledning ved allergier, humørsvingninger og stress? Og har du lyst til at møde en af de største eksperter på området i Danmark?

Så meld dig til vores helt nye kursus: Fordøjelse en fornøjelse med ernæringsterapeut, Marianne Fjordgaard.

Se på vores kursuskalender, hvornår vi afholder kurset næste gang.

Har du gode erfaringer med at behandle fordøjelses-problemer og relaterede lidelser?

Så del dem med dine kolleger her. Det kunne jo også være, at en af dine fremtidige klienter kigger med ...


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Få flere tips og artikler med Heilpraktikerskolens nyheds-mail
Vind et gratis kursus.
Meld dig til et eller begge Heilpraktikerskolens nyhedsbreve.
 
Nyheder om skole og uddannelse
Nyheder om kurser og efteruddannelse
John Andrews Modern Iridology update 


Først og fremmest til dig, der er interesseret i Heilpraktikerskolen og uddannelsen til heilpraktiker. Her får du nyheder fra heilpraktik-kens verden, om skolen, uddan-nelsen til heilpraktiker, informa-tionsmøder og meget andet.
Først og fremmest til behandlere. Her får du tips til behandlere og nyt om kurser og enkeltfag på Heilpraktikerskolen.

 

 

 

 

Nyheder om Moderne irisanalyse med John Andrews i Danmark. Nyhedsbrevet er på engelsk
Se seneste nyhedsbreve ...

 

Heilpraktikerskolen | Skovvejen 29, 8850 Bjerringbro  | Tlf.: +45 60 88 50 70 | heilpraktikerskolen@heilpraktikerskolen.dk