Nye indlæg

Er du generalist eller specialist?

08-09-2011
”Er heilpraktikeruddannelsen den rigtige for mig?”
 
Det er måske, et af de spørgsmål, du går og tumler med lige nu. Og det er selvfølgelig fristende at svare ”ja”. Vi synes jo, vi har en ret fantastisk uddannelse her. Men så enkelt er det selvfølgelig ikke. Heilpraktikeruddannelsen er ikke for alle.
 
For det første er heilpraktikeruddannelsen primært funderet i et vestligt verdensbillede. Det betyder, at vores forståelsesramme bl.a tager udgangspunkt i kroppens anatomi, fysiologi og biokemiske processer. Vi kender også de vigtigste principper inden for fx de østerlandske teorier, som meridian- og 5-elementlæren. Men det er ikke vores spidskompetence.
 
Eksempelvis er stort set alle homøopatiens varianter udviklet af læger. Og det er franske læger, der står bag den franske øreakupunktur, auriculoterapien, som er baseret på en forståelse af kroppens nervesystem.
 
I modsætning til den etablerede naturvidenskab har vi et holistisk syn på mennesket, og på sygdom og sundhed. Og vi inddrager både kroppen, tanker, følelser og sjælen, når vi arbejder med syge mennesker. Blandt andet bruger vi åndsforskeren, Rudolf Steiners forståelse af mennesket i vores helhedssyn i den antroprosofiske medicin. Og i psyko-neuro-endokrinologien forklarer den allernyeste forskning den biokemiske kobling mellem følelser, hormoner og nervesystem.
 
”Hormoner er sjælens budbringere,” som vores tyske censor, læge og heilpraktiker Frank Sievers, udtrykte det i talen til vores nyuddannede hold foråret 2011.
 
For det andet klæder heilpraktikeruddannelsen dig på med den grundlæggende viden inden for de væsentligste områder i behandling og analyse. Og det siger sig selv, at man fx ikke bliver zoneterapeut på de 3 dage, som undervisningen fylder på heilpraktikeruddannelsen. Her er alle uddannede zoneterapeuter selvfølgelig klart overlegne.
 
Men som heilpraktiker lærer du nok zoneterapi til at kunne supplere dine øvrige analyser og behandlinger med nogle grundlæggende teknikker. Og det er her, vi oplever, at 1 + 1 + 1 nogen gange bliver til 5 eller mere. Eksempelvis, hvis du behandler med både kostomlægning, homøopati og zoneterapi. Og ikke mindst, når vi analyser og søger efter årsagen til vores patienters lidelser, er det en kæmpe styrke at have mange vinkler at betragte patienten ud fra. Moderne lidelser er ofte polycausale med et sammensurium af bagvedliggende årsager. Og de forskellige modeller kan hver bidrage med én eller flere brikker til det samlede billede.
 
Denne brede og grundlæggende forståelse af mange områder betyder også, at du som heilpraktiker-studerende må acceptere at leve med en vis grad af frustration. For du vil opleve mange gange, at du får smag for et særligt område, som du har lyst til at fordybe dig i. Men så er vi måske allerede videre til næste område.
 
Til gengæld lover vi, at brikkerne falder på plads sidst i forløbet. Her bliver du fuldt befaren i at jonglere med de mange metoder og teknikker på én gang. Vi ser det hver gang hos alle vores studerende, når de pludselig mærker styrken i det brede fundament og oplever at få en dyb indsigt bag om patienternes symtpomer.
 
Så, er du fascineret af de østerlandske teorier? Vil du vide alt om meridian- og 5-elementlæren? Og vil du være ekspert inden for et enkelt behandlingsområde, som fx zoneterapi eller ernæringsterapi - en kollega, som heilpraktikeren gerne henviser til, når det er nødvendigt? Så skal du ikke vælge heilpraktikeruddannelsen. Og så hjælper vi dig gerne videre til nogle af vores dygtige kolleger og andre uddannelser inden for branchen.
 
Men vil du til gengæld gerne have overblik og bred forståelse inden for de grundlæggende naturmedicinske områder. Så har vi svært ved at se, at der er noget alternativ til heilpraktikeruddannelsen i Danmark.
 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Få flere tips og artikler med Heilpraktikerskolens nyheds-mail
Vind et gratis kursus.
Meld dig til et eller begge Heilpraktikerskolens nyhedsbreve.
 
Nyheder om skole og uddannelse
Nyheder om kurser og efteruddannelse
John Andrews Modern Iridology update 


Først og fremmest til dig, der er interesseret i Heilpraktikerskolen og uddannelsen til heilpraktiker. Her får du nyheder fra heilpraktik-kens verden, om skolen, uddan-nelsen til heilpraktiker, informa-tionsmøder og meget andet.
Først og fremmest til behandlere. Her får du tips til behandlere og nyt om kurser og enkeltfag på Heilpraktikerskolen.

 

 

 

 

Nyheder om Moderne irisanalyse med John Andrews i Danmark. Nyhedsbrevet er på engelsk
Se seneste nyhedsbreve ...

 

Heilpraktikerskolen | Vestergade 38, 8600 Silkeborg  | Tlf.: +45 60 88 50 70 | skole@heilpraktiker.dk